Spaanse witte bonen met olijven in citroen vinaigrette
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 6 personen - 15 minuten
Bereiding
Open de blikken witte bonen en laat ze uitlekken in een vergiet. Maak de citroenvinaigrette, doe in een schaal het citroensap, de Spaanse peper, fijngehakte peterselie, de honing, de uitgeperste knoflook, het zeezout en de groene olijven. Meng dit door de uitgelekte witte bonen. Meng vervolgens alles goed door elkaar en laat gedurende 2 uur marineren (liefst nog langer). Serveer met (pita)brood. Ook lekker met een groene salade.
Ingrediënten
- 4 blikken witte bonen van Everyday
- sap van 3 citroenen
- 1 rode Spaanse peper fijngehakt
- 8 takjes fijngehakte peterselie
- 2 teentjes uitgeperste knoflook
- 2 el ansjovis olie (van blikje ansjovis)
- 300 gr groene olijven zonder pit
- 2 el honing
- zeezout
Receptnummer: 2493
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg op de bakplaat de deegplakjes met 2 cm tussenruimte van elkaar. Haal van elk pl...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika’s op een rooster in de oven. Laat ze 20 minuten in de oven totdat er zwarte schroeiplekken ontstaan. ...
Snijd de krabsticks in plakjes. Schil de aardappels. Laat ze heel en kook ze 10 minuten voor. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen...