Pasta met garnalen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
1. Rasp de schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook goudgeel in de olie. Bak de rode peper 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en roer de garnalen en geraspte citroenschil erdoor. 2. Kook intussen de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht in een kommetje. Giet de spaghettini af en doe de pasta terug in de pan. 3. Schep het garnalenmengsel met de koriander door de pasta. Breng op smaak met zout en citroensap en laat de pasta in 1 min. goed warm worden. Voeg als het gerecht iets te droog is wat van het apart gehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden.
Ingrediƫnten
- 1 citroen, schoongeboend +
- 4 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 rode peper, in dunne ringetjes
- 200 g jumbo garnalen
- 150 g spaghettini (pasta)
- 3 el koriander grof geknipt
Receptnummer: 249
Reageren
Meer smakelijke recepten
Breng het water aan de kook. Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de ui en rozemarijn. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak ongeveer 5 ...
Breng een grote pan met met ruim water aan de kook en zout het water. Was intussen de asperges en snij ze in stukken. Verwarm de room in een klein ste...
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en verhit de olie in de koekenpan. Doe het gehakt met de ui in de pan en bak...