Wokgerecht voor op de skottelbraai
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kipfilet in blokjes snijden, krieltjes halveren. De sperziebonen in drieën snijden en in kokend water 5 minuten laten koken. In de wok krieltjes bruin bakken in olijfolie en even opzij zetten. In zelfde wok vervolgens de kipfilet bruin bakken afblussen met citroensap en ook even opzij zetten. Bak dan de uien met de knoflook, de paprikareepjes en de champignons. Wel ondertussen de nasi kruiden. Als de kruiden goed zijn geweld bij de gebakken groenten doen samen met de krieltjes en de kipfilet. Voeg de kort gekookte sperziebonen toe en de spinazieblaadjes. Roer alles goed door en serveer.
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 zakje geschilde krieltjes
- 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika in reepjes
- 500 g sperziebonen
- handje spinazieblaadjes
- 1 doosje champignons in vieren gesneden
- zakje nasikruiden
- scheut citroensap
Receptnummer: 243