Vegetarische paella
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 2 personen - 45 minuten
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de uien en knoflook 5 minuten. Doe de paprika's erbij en bak 6 minuten mee. Roer de laurier, paprikapoeder en cayennepeper door de groenten. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de wijn en de saffraandraadjes toe. Laat de vloeistof 1 minuut inkoken en voeg dan de groentebouillon toe. Draai het vuur laag en laat alles 20 minuten pruttelen. Het gerecht niet meer doorroeren. Giet intussen ruim kokend water over de tuinbonen en giet na 1 minuut af. Haal de vliesjes van de bonen. Strooi de tomaten en tuinboontjes over de paella, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten nagaren. Haal de folie van de pan en bestooi de paella met peterselie en de olijven. Garneer met de partjes citroen.
Ingrediƫnten
- 3 el olijfolie
- 1 ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 rode en 1 gele paprika in repen
- 2 laurierblaadjes
- mespuntje paprikapoeder en cayennepeper
- 1 tl saffraandraadjes
- 150 g risottorijst
- 1 dl witte wijn
- 450 dl groentebouillon van een blokje
- 200 g diepvriestuinbonen
- 12 kleine tomaatjes
- 15 olijven
- 2 el grof gesneden peterselie
- 4 parten citroen
Receptnummer: 241