Maak je eigen ijsje!
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Zomer - 6 personen - 80 minuten
Bereiding
Griekse yoghurt ijsjes: Klop de honing door de yoghurt Griekse stijl. Snijd of knip de blaadjes munt in hele dunne reepjes en vervolgens in kleine stukjes. Was de limoen goed en rasp er 1 tl schil van af. Halveer de limoen en knijp het snap eruit. Prak de frambozen fijn met een vork. Meng ze samen met het sap en rasp van de limoen door de yoghurt. Vul hiermee de ijslolly vormpjes. Top ze eventueel af met stukjes walnoot en zet ze in de vriezer. Steek na een uur de stokjes erin en laat ze verder bevriezen. Aardbeienijsjes zonder suiker: Bekleed de wanden van de ijslolly vormpjes helemaal met plakjes aardbeien. Druk ze goed aan Giet heel voorzichtig het kokoswater erin. Laat het 1 uur bevriezen en steek de stokjes erin. Laat verder bevriezen.
Ingrediƫnten
- Griekse ijsjes met frambozen en munt
- 400 ml yoghurt Griekse stijl
- 2 el honing
- 125 gr verse frambozen
- 1 limoen
- 4 blaadjes munt
- Eventueel wat stukjes walnoot (niet voor de allerkleinste, zij kunnen zich er in verstikken)
- Aardbeienijsjes zonder suiker:
- 1 lt kokoswater
- 150 gram aardbeien in plakjes
- ijslollyvormpjes voor zes stuks
- 6 houten stokjes
Receptnummer: 2373