Kaasplankje met tomatenchutney
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Zomer - 4 personen - 60 minuten
Bereiding
Alle ingrediënten in een zware pan aan de kook laten komen. Het vuur laag draaien en 45 minuten in laten koken tot jamdikte. De jampotjes en dekseltjes steriel maken door ze te 10 minuten te laten koken in een pan met water. De jampotjes uit het water halen en vullen met de chutney. Deksel erop en de potjes ondersteboven af laten koelen.
Ingrediënten
- Kies een aantal verschillende Franse kazen, bijvoorbeeld: brie, chèvre en rocquefort en serveer met zelfgemaakte tomatenchutney.
- Tomatenchutney
- Voor ongeveer 1 liter (4 jampotten van 250 ml)
- 1 kg tomaten in blokjes gesneden
- 2 uien fijngesneden
- 100 g rozijnen
- 5 cm gember fijn gesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 200 ml appelazijn
- 150 g bruine basterdsuiker
Receptnummer: 237
Reageren
Meer smakelijke recepten
Oven voorverwarmen op 200 graden. Haal de bevroren plakjes bladerdeeg met een mes van elkaar, laat ze 5-10 minuten ontdooien en verwijder de folie. ...
Verwijder de zaadlijsten van de meloenen met een lepel. Schep bolletjes uit het vruchtvlees met de meloenbolletjeslepel. Rijg de bolletjes voorzichti...
Pureer de frambozen met wat water en een beetje frambozenlimonade tot een saus. Schep onderin het glas wat bosbessen en daarop het ijs. Schenk de fra...
Houd een plukje van de kruiden apart en doe de rest met de melk, het gehakt, ei, paneermeel en gemalen piment in een kom. Doe er een flinke snuf peper...