Groentetaartjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 60 minuten
Bereiding
Kneed de boter, kwark, een snufje zout, tarwemeel en twee eetlepels koud water tot een glad deeg. Maak van het deeg een bol en verpak in de vershoudfolie, laat dit 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de Italiaanse Groente-idee zo'n 3 minuten. Haal het deeg uit de koelkast. Besprenkel het aanrecht met een klein laagje meel en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Druk ca. 8 cirkels uit het deeg, elke cirkel met een diameter van ongeveer 12 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierop de deegcirkels. Verdeel de groenten over de deegcirkels, zorg hierbij dat de buitenste 1 cm onbedekt blijft. Klap de deegranden naar binnen en druk deze zachtjes aan. Meng de melk en het ei goed door elkaar en verdeel dit eimengels over de deegranden. Bestrooi tot slot het geheel met Parmezaanse kaas. Bak nu de groentetaartjes in 20 minuten goudbruin. Haal vervolgens de groentetaartjes uit de oven. Was de rozemarijn en schud deze droog. Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes af. Garneer de groentetaartjes met rozemarijn. Serveertip: je kunt de groentetaartjes zowel warm als koud serveren.
Ingrediƫnten
- 1 verpakking Iglo Groente-Idee Italiaans
- 100 gr volkorentarwemeel
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 2 takjes rozemarijn
- 1 el magere kwark
- 75 gr boter
- 2 el olijfolie
- zout
- 2 el melk
- 1 ei
- Overige benodigheden:
- vershoudfolie
- bakpapier
Receptnummer: 2357