Lentestamppotje van bleekselderij met gevulde kiprolletjes
Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze doormidden. Breng 1½ water aan de kook en voeg de kruiden bouillontabletten toe. Kook de aardappelen in 30 minuten gaar in de kruidenbouillon. Maak ondertussen de kiprolletjes. Snijd de kipfilets in over de lengte en klap ze open als een boek. Maal er wat zout en peper over. Beleg elk opengeklapte kipfilet met 2 plakken ham. Strooi er wat bieslook over en verdeel het fijngehakte eikruim erover. Rol elke kipfilet voorzichtig op en bind om elke kiprol 3 stukjes keukentouw. Bestrooi ze met versgemalen peper en zeezout. Smelt de boter in een braadpan en bak de kiprolletjes rondom bruin. Blus af met de witte wijn en stoof met de deksel half op de pan in 20 minuten gaar. Was de stengels bleekselderij en verwijder eventueel de harde draden. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Giet de aardappels af in een vergiet. Verwarm de melk met de boter en voeg de aardappels weer toe. Stamp ze tot een luchtige puree. Voeg ¾ van de bleekselderijboogjes toe en schep het luchtig om. Verwarm ze even mee op zacht vuur. Breng de lentestamppot goed op smaak met flink wat nootmuskaat, versgemalen zeezout en peper. Haal de gare kiprolletjes uit de pan en knip het keuken touw weg. Voeg een scheutje water aan het bakvet en laat even opkoken. Snijd de kiprolletjes in dikke plakken. Schep de bleekselderij stamppot in diepe borden en strooi er de rest van de bleekselderijboogjes erover. Verdeel de plakken gevulde kipfilets op de lentestamppot. En schenk er wat van de heerlijke jus over uit de pan. Geef er een part citroen bij voor over de kip, heerlijk.
Ingrediënten
- Voor het stamppotje:
- 1 struik bleekselderij
- 4 lente uitjes
- 1½ kg kruimige aardappels
- 2 kruiden bouillontabletten
- 200 ml melk
- 2 el boter
- nootmuskaat, peper en zout
- Voor de kiprolletjes:
- 3 scharrel kipfilets
- 100 gr achterham
- 2 el bieslook fijngehakt
- 2 fijngehakte hard gekookte eitjes
- 75 gr boter
- 200 ml witte wijn
- 1 citroen
- Extra: keukentouw
Receptnummer: 2341
Reageren
Meer smakelijke recepten
Was de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd ze in de lengte doormidden. Wentel ze door 1 eetlepel olie. Verhit de grillpan 3 minuten voor en...
Snijd de ijsbergsla doormidden en snijd de helften in kwarten. Was de sla voorzichtig en dep ze droog. Blancheer eerst de doperwtjes beetgaar, doe ze ...
Was de witlof. Snijd 3 cm af van de onderkant van de witlofstruikjes. Haal de blaadjes los. Maak de kruidenolie. Doe de koolzaadolie, fijngehakte krui...
Maak eerst het deeg. Doe de bloem in de keukenmachine en snijd de boter in blokjes en voeg ze bij de bloem. Voeg de Parmezaanse kaas, kerriepoeder en ...