0e4d3e5231e881686f9ee172251eaa4c4092e2fe5https://www.lekkermakkelijk.nl

Spinazietaartjes met Parmezaanse kaas, ei en kerstomaatjes

Voorgerecht - Lente - 6 personen - 65 minuten

Bereiding

Maak eerst het deeg. Doe de bloem in de keukenmachine en snijd de boter in blokjes en voeg ze bij de bloem. Voeg de Parmezaanse kaas, kerriepoeder en een royale mespunt zout toe. Zet de keukenmachine aan en draai tot fijn kruim. Voeg dan de mascarpone en de eidooiers toe. Draai nogmaals tot er een deegbal vormt. Haal de deegbal uit de kom en wikkel het in een vel bakpapier. Laat het deeg 30 minuten rusten. Maak ondertussen de vulling. Pureer de spinazie samen met de 2 eieren in de keukenmachine. Schenk het spinazie eimengsel in een kom en klop de mascarpone en de kaas erdoor. Maal er versgemalen zout en peper over naar smaak. Verwarm de oven voor op 180ºC. Deel het deeg in vieren, vorm er 4 balletjes van. Druk ze tussen de handpalmen plat en rek de cirkel met de vingers wat uit. Druk nu het deeg in de vormpjes uit, ook tegen de randen. Verdeel het spinaziebeslag over het deeg. Zet de taartjes in de oven en bak ze in 30 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven laat ze 5 minuten afkoelen en zet ze op vier bordjes. Leg op elk taartje een halfzacht gekookt eitje en garneer met halve kerstomaatjes, spinazieblaadjes, citroenrasp en tuinkers. Lekker met een rode wijn. Extra lekker met wat groene tuinkruidendressing over de taartjes.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • 200 gr bloem
  • 125 gr koude boter
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el mascarpone
  • 2 eidooiers
  • Vulling:
  • 250 gr verse spinazie gewassen en goed droog gedept
  • 2 eieren
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el mascarpone
  • 1 el citroenrasp
  • versgemalen zout en peper
  • 3 halfzacht gekookte scharreleitjes
  • Voor de garnering: 4 kerstomaatjes, wat kleine spinazieblaadjes, citroenrasp en wat tuinkers.
  • Extra: keukenmachine, bakpapier, 6 kleine taartvormpjes van circa 12 cm

Receptnummer: 2336


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gegrilde groene asperges met zalm en gepocheerd ei

Was de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd ze in de lengte doormidden. Wentel ze door 1 eetlepel olie. Verhit de grillpan 3 minuten voor en...

Kabeljauw met courgette linten, dille, citroen en pasta verde

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal in met de roomboter. Was de courgettes en schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgettes. ...

Lente ijsbergsalade met peultjes, doperwtjes, croutons en limoendressing

Snijd de ijsbergsla doormidden en snijd de helften in kwarten. Was de sla voorzichtig en dep ze droog. Blancheer eerst de doperwtjes beetgaar, doe ze ...

Salade van witlof in kruidendressing met geitenkaas bonbons

Was de witlof. Snijd 3 cm af van de onderkant van de witlofstruikjes. Haal de blaadjes los. Maak de kruidenolie. Doe de koolzaadolie, fijngehakte krui...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18