Gegrilde groene asperges met zalm en gepocheerd ei
Hoofdgerecht - Lente - 2 personen - 20 minuten
Bereiding
Was de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd ze in de lengte doormidden. Wentel ze door 1 eetlepel olie. Verhit de grillpan 3 minuten voor en gril de asperges tot ze mooie grilstreepjes hebben. Leg ze op een mooie schaal. Meng de gemengde groene kruiden met 2 eetlepels olie, rasp en sap van een halve citroen, mosterd en de honing tot een dressing en breng op smaak met versgemalen zout en peper. Pocheer de eitjes, breng een pan met water aan de kook. Kwast 4 kleine koffiekopjes in met wat olie. Druk in ieder kopje een royaal stuk plastic folie. Bestrijk ook de binnenkant met wat olie. Breek nu in elk kopje voorzichtig een ei. Bind de plastic folie 2 cm strak boven het ei vast met keukentouw. Til de eitjes op aan de punten van de folie en leg ze voorzichtig in het water. Pocheer de eieren 2 ½ minuut in zacht kokend water. Haal ze dan aan de punten van de folie weer uit het water. Knip het touwtje los en haal ze er voorzichtig uit. Leg ze op de asperges. Leg de plakjes zalm erbij en lepel de groene kruidendressing over de asperges en de eitjes. Snijd de andere helft van de citroen in parten en leg ze erbij. Een lentefeestje, heerlijk met witte wijn.
Ingrediënten
- 1 bos groene asperges
- 3 el koolzaadolie
- 2 scharreleitjes
- 4 el gemengde groene kruiden zoals munt, dille, bieslook en peterselie
- 1 citroen
- 1 tl mosterd
- 2 tl honing
- 150 gr gerookte zalmfilet
- handje vol klein verse spinazie blaadjes
- Extra: plastic folie, grillpan, kleine koffiekopjes of glaasjes
Receptnummer: 2334
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal in met de roomboter. Was de courgettes en schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgettes. ...
Snijd de ijsbergsla doormidden en snijd de helften in kwarten. Was de sla voorzichtig en dep ze droog. Blancheer eerst de doperwtjes beetgaar, doe ze ...
Schil de aardappels en snijd ze doormidden. Breng 1½ water aan de kook en voeg de kruiden bouillontabletten toe. Kook de aardappelen in 30 minuten ga...
Maak eerst het deeg. Doe de bloem in de keukenmachine en snijd de boter in blokjes en voeg ze bij de bloem. Voeg de Parmezaanse kaas, kerriepoeder en ...