Salade van witlof in kruidendressing met geitenkaas bonbons
Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Was de witlof. Snijd 3 cm af van de onderkant van de witlofstruikjes. Haal de blaadjes los. Maak de kruidenolie. Doe de koolzaadolie, fijngehakte kruiden, poedersuiker en de frambozenazijn in een hoge mengbeker. Zet de staafmixer erin en pureer tot een mooie groene kruiden dressing. Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper. Meng de blaadjes witlof door de kruidendressing. Schep de witlof in een mooie schaal. Draai van de zachte geitenkaas kleine balletjes. Rol een deel van de balletjes door de fijngehakte pistachenootjes, een deel door de fijngehakte bieslook en een deel door de geraspte citroenschil. Schik de bonbons van geitenkaas op de blaadjes witlof. Bak de kappertjes in wat boter en verdeel ze over de salade. Strooi er eventueel nog wat geroosterde amandelen over en geniet.
Ingrediënten
- 4 struikjes witlof
- 6 el koolzaadolie
- 2 el fijngehakte peterselie
- 2 el fijngehakte dille
- 2 el fijngehakte basilicum
- 1 el poedersuiker
- 1 el frambozenazijn
- 200 gr zachte geitenkaas
- 2 el fijngehakte pistachenootjes
- 2 el fijngehakte bieslook
- 2 el geraspte citroenschil van een biologische citroen
- 2 el kappertjes
Receptnummer: 2328
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven op 180ºC. Meng de olie met kerriepoeder en het komijnzaad. Maal er royaal zeezout en chilipeper over. Neem de bloemkool en snijd de s...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal in met de roomboter. Was de courgettes en schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgettes. ...
Schil de aardappels en snijd ze doormidden. Breng 1½ water aan de kook en voeg de kruiden bouillontabletten toe. Kook de aardappelen in 30 minuten ga...
Snijd voor de crostini’s elk broodje in 4 lange plakken. Kwast de plakjes royaal in met olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de plakjes...