Avocadomousse met advocaat en filowafeltjes
Nagerecht - Lente - 6 personen - 25 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter en wentel de velletjes een voor een in de gesmolten boter. Kreukel ze losjes in elkaar en leg ze op de bakplaat. Strooi er de pistachenootjes, royaal kaneelpoeder, venkelzaadjes en de suiker over. Bak in 10 minuten goudbruin. Haal uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en breek in wafeltjes. Bestrooi ze met poedersuiker. Maak de avocadomousse, schil de avocado’s en verwijder de pit. Snijd in stukken en doe ze in de keukenmachine. Voeg het limoensap, de gecondenseerde melk en de kokosmelk toe. Mix tot een romige mousse. Verdeel over mooie glazen. Schep er 2 eetlepels advocaat op en steek er een mooie filowafel in. Geef de rest van de filowafeltjes erbij.
Ingrediënten
- 3 avocado’s
- 6 el gecondenseerde melk
- 200 ml dikke kokosmelk
- sap van 1 limoentje
- 200 ml advocaat
- Voor de filowafeltjes
- 4 vellen filodeeg, ontdooit
- 75 gr boter
- 50 gr fijngehakte pistachenootjes
- kaneelpoeder
- 2 tl venkelzaadjes fijngehakt
- 2 el suiker
- poedersuiker
- Extra: keukenmachine of staafmixer, bakpapier
Receptnummer: 2307
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de eiwitten op de middelste stand schuimig. Voeg het zout toe en mix 3 minuten tot het eiwit romig is. Voeg al mix...
Week de gelatineblaadjes 10 minuten voor in royaal koud water. Breng de slagroom aan de kook. Voeg het vanillemerg, een mespunt zout en de honing toe....
Doe de mascarpone in een kom, roer hem los met de slagroom. Schil de mango en schaaf hem in dunne plakken. Pak vier mooie bordjes en begin met het opb...
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 170ºC. Pureer de spinazieblaadjes met de vanillesuiker en eieren in de keukenmachine romig. Mix de boter sam...