Gegrilde kipspiesjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 6 personen - 10 minuten
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en draai tot puree. Deze marinade blijft in een afgesloten pot in de koelkast 5 dagen goed. Marineer de blokjes kip een uur tot maximaal 24 uur in de koelkast. Haal de kip uit de marinade en rijg 3 stukjes aan houten satéstokjes. Schud de overtollige marinade van de stokjes. Wrijf een grillpan ligt in met olie (of leg op de barbecue) en bak de spiesjes 5 minuten per kant, of tot de kip gaar en goudbruin is. Serveer met tomaten/komkommer salade.
Ingrediënten
- 500 g kipfilet in blokjes
- Marinade:
- halve liter
- 2 tenen knoflook geplet
- 1 tl cayennepeper
- 2 tl komijn
- 2 tl bruine suiker
- Sap en rasp van 2 citroenen
- 250 ml dunne yoghurt
- 25 g verse koriander
Receptnummer: 224
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de worstjes in stukjes van circa 3 cm. Snijd de uien in grote parten en de paprika in grove stukken. Veeg de champignons schoon met keukenpapier...
Steek de barbecue aan. Pers de knoflook. Meng met 6 el olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel alle groenten met de dressing. G...
Gril de kipfilets en de ananas. Kook de rijst en de bloemkool. Meng de kokos en de basterdsuiker door de Hüttenkäse. Voeg dit mengsel toe aan de kip...
Snijd de aubergine, courgette, paprika en ui in grove stukken. Pers de knoflook. Meng 6 eetlepels olie met de azijn en de knoflook. Breng op smaak met...