0c1ba522d416e00b138a0b1ae7ee7a3945724b820https://www.lekkermakkelijk.nl

Barm brack - Ierse thee cake

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hapje - Winter - 8 personen - 95 minuten

Bereiding

Meng de gedroogde vruchten met de thee en de whisky. Dek af en laat gedurende de nacht trekken. Ver-warm de oven voor op 170ºC. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, mespunt zout en de koekkruiden. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg 200 ml van het vocht van het geweekte gedroogde fruit , de gesmolten boter en het losgeklopte ei toe. Roer vanuit het midden tot een smeuïg deeg. Voeg nu het geweekte fruit toe en schep goed om. Vet het cakeblik goed in met boter en duw er een vel bakpapier in en vet dat ook in met boter. Schep het vochtige deeg in het cakeblik. Bak in het midden van de oven in 70 minuten gaar. Laat 5 minuten afkoelen en til de cake aan het bakpapier uit de cakevorm. Klaar is winterlekkernij! Heerlijk met gezouten boter en lobbige slagroom. Lekker met een pot sterke zwarte thee, kannetje koffiemelk en kandijsuiker.

Ingrediënten

  • Rasp van 1 biologisch sinaasappel
  • 250 ml koude sterke thee
  • 50 ml whisky
  • 250 gr bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 50 gr gesmolten boter
  • 1 el koekkruiden
  • mespunt zout
  • Gedroogde vruchten naar eigen smaak toevoegen (denk hierbij aan rozijnen, krenten, dadels en cranberries)
  • Extra - cakeblik van 1½ liter, bakpapier

Receptnummer: 2231


Reageren


Meer smakelijke recepten

Engelse scones

Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, sinaasappelschil en zout door elkaar. Voeg dan de suiker en de blo...

Galette met gekonfijte wortel en amandelspijs

Schil de wortel met de dunschiller. Snijd de wortel in de lengte in vier kwarten. Nu heb je van elke wortel 4 lange repen. Smelt de boter en bak hier ...

Gemberthee

Rasp de gember fijn en doe het in een theepot. Voeg ook de kaneel, steranijs, honing en takjes munt toe. Schenk het kokende water erbij en hang de the...

Tompouce met venkelzaadjes, peer en honing

Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de net ontdooide plakjes bladerdeeg in de lengte door. Nu heb je 8 langwerpige plakjes deeg. Leg ze op een met ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18