Tompouce met venkelzaadjes, peer en honing
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Winter - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de net ontdooide plakjes bladerdeeg in de lengte door. Nu heb je 8 langwerpige plakjes deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Klop de eidooier los met een halve theelepel water. Kwast de plakjes deeg in met de losgeklopte eidooier. Meng de suiker met het venkelzaad en strooi dit over de plakjes deeg. Leg een vel bakpapier op de plakjes deeg en leg er vervolgens een bakplaat op. Zo rijzen de plakjes bladerdeeg niet maar worden ze wel krokant. Schuif de bakplaat in de oven en bak het deeg in 20 minuten goudgeel. Maak ondertussen de vulling. Bak de blokjes peer in de boter 5 minuten op halfhoog vuur al omscheppend goudbruin. Schep de blokjes peer uit de pan en laat 5 minuten afkoelen, daarna 10 minuten in de vriezer. Klop met een mixer de mascarpone met de slagroom romig. Voeg de honing en de kaneelpoeder bij de gebakken peer en laat nog 3 minuten bakken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Schep de gebak-ken peer door de mascarpone crème. Haal de plakjes gebakken bladerdeeg uit de oven. Leg ze op een rooster en laat ze afkoelen. Verdeel voor het serveren de mascarpone met de honing-peer over 4 plakjes bladerdeeg. Dek af met de resterende plakjes bladerdeeg. Bestuif royaal met poedersuiker. Klaar is je winterlekkernij! Lekker met een kopje gemberthee.
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg
- 1 eidooier
- 2 el suiker
- 1 tl venkelzaadjes fijngehakt
- Voor de vulling:
- 2 peren in blokjes gesneden
- 25 gr boter
- 2 el honing
- mespunt kaneel
- 250 gr mascarpone,
- 100 ml slagroom
- poedersuiker
- Extra - 2 bakplaten, bakkwastje en bakpapier.
Receptnummer: 2226
Reageren
Meer smakelijke recepten
Meng de gedroogde vruchten met de thee en de whisky. Dek af en laat gedurende de nacht trekken. Ver-warm de oven voor op 170ºC. Meng de bloem met het...
Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, sinaasappelschil en zout door elkaar. Voeg dan de suiker en de blo...
Doe de geleisuiker, de theeblaadjes, kaneelstokjes, sinaasappel-schil en citroensap in een pan. Schenk er het kokende water op en breng aan de kook. L...
Rasp de gember fijn en doe het in een theepot. Voeg ook de kaneel, steranijs, honing en takjes munt toe. Schenk het kokende water erbij en hang de the...