Gelei van Earl grey thee
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Winter
Bereiding
Doe de geleisuiker, de theeblaadjes, kaneelstokjes, sinaasappel-schil en citroensap in een pan. Schenk er het kokende water op en breng aan de kook. Laat 5 minuten op halfhoog vuur koken tot een dikke gelei. Schenk de theegelei in de jampot en schroef de deksel erop. Keer de pot om en laat 5 minuten staan. Keer de pot weer om en laat verder helemaal afkoelen. De theegelei is in de koelkast minstens 1 maand houdbaar. Heerlijke winterlekkernij in combinatie met de scones maar ook lekker op een plak cake of dikke plak geroosterd volkorenbrood met boter.
Ingrediënten
- 200 gr geleisuiker
- 25 gr losse theeblaadjes earl grey
- 1 kaneelstokje
- sap van een halve citroen
- 1 stuk sinaasappelschil van 5 cm
- 4 dl kokend water
- 1 schone jampot
Receptnummer: 2223
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, sinaasappelschil en zout door elkaar. Voeg dan de suiker en de blo...
Schil de wortel met de dunschiller. Snijd de wortel in de lengte in vier kwarten. Nu heb je van elke wortel 4 lange repen. Smelt de boter en bak hier ...
Rasp de gember fijn en doe het in een theepot. Voeg ook de kaneel, steranijs, honing en takjes munt toe. Schenk het kokende water erbij en hang de the...
Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de net ontdooide plakjes bladerdeeg in de lengte door. Nu heb je 8 langwerpige plakjes deeg. Leg ze op een met ...