081c3be6981351df21c3b3ef35963a4a03fa733cehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Engelse scones

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hapje - Winter - 4 personen - 40 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, sinaasappelschil en zout door elkaar. Voeg dan de suiker en de blokjes boter toe. Wrijf met de vingertoppen de boter en suiker door het bloemmengsel. Ga door tot het een kruimelig deeg vormt. Meng de eieren en kwark door het mengsel met een houten spatel. Kneed nu ver-der met de hand tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot een dikke lap van 2½ cm. Steek er rondjes uit met een uitsteekvormpje en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Kneed het resterende deeg nogmaals tot een bal en rol weer uit tot een lap van 2½ cm en steek er weer rondjes uit. Bak de scones goudbruin in 25 minuten. Klaar is je winterlekkernij! Serveer ze warm, snijd ze open, bestrijk ze met de mascarponecrème en schep er wat van de theegelei op. Heerlijk.

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el fijn geraspte schil van een biologisch sinaasappel
  • 1 tl zout
  • 75 gr koude boter in kleine blokjes
  • 75 gr suiker
  • 2 eieren
  • 300 ml kwark
  • Extra - Ronde uitsteekvormpje van
  • ca. 5 cm of gebruik een glas, deegroller, bakplaat, bakpapier
  • Voor op de scones;
  • 1 bakje mascarpone loskloppen met 2 eetlepels honing
  • Met 250 ml lobbig geklopte slagroom voorzichtig omscheppen

Receptnummer: 2220


Reageren


Meer smakelijke recepten

Barm brack - Ierse thee cake

Meng de gedroogde vruchten met de thee en de whisky. Dek af en laat gedurende de nacht trekken. Ver-warm de oven voor op 170ºC. Meng de bloem met het...

Gelei van Earl grey thee

Doe de geleisuiker, de theeblaadjes, kaneelstokjes, sinaasappel-schil en citroensap in een pan. Schenk er het kokende water op en breng aan de kook. L...

Gemberthee

Rasp de gember fijn en doe het in een theepot. Voeg ook de kaneel, steranijs, honing en takjes munt toe. Schenk het kokende water erbij en hang de the...

Tompouce met venkelzaadjes, peer en honing

Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de net ontdooide plakjes bladerdeeg in de lengte door. Nu heb je 8 langwerpige plakjes deeg. Leg ze op een met ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18