Pizza bianco met zalm en boerenkool
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 2 personen - 25 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winterpizza uit tot een ronde lap. Schep er de mascarpone op en verdeel over de bodem, maar laat rondom 4 cm vrij. Meng de olijfolie met de tijm en knoflook. Maal er chilipeper en zout over. Kwast de deegrand in met de knoflookolie. Strooi de geraspte kaas over de pizza, ook op de rand. Snijd de boerenkool in stukken en wentel ze goed door olijfolie. Verdeel de boerenkool en de uienringen over de pizza. Bak de pizza gedurende 10 minuten goudbruin. Haal uit de oven en verdeel de zalm erover en besprenkel met de rest van de knoflookolie.
Ingrediënten
- 1 deel pizzadeeg
- 125 gr mascarpone
- 3 el olijfolie,
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- 1 el fijngehakte tijmblaadjes
- gemalen gedroogde chilipeper
- 50 gr geraspte kaas
- 1 rode ui in ringen,
- 2 bladeren boerenkool in stukjes gesneden
- 100 gr gerookte wilde zalm
Receptnummer: 2208
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 195 graden. Maak eerst de groene olijvenpasta. Doe de olijven, de in stukken gesneden lenteui, knoflook, olijfolie en chilipoe...
Doe het lauwwarme water in een kom. Strooi de gist erbij en laat 5 minuten staan. Meng ondertussen de bloem met het zout en suiker goed, maak een kuil...
Verwarm de oven voor op 225ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winter pizza uit tot een ronde lap. Schep er een lepel tomatenpuree op ...
Verwarm de oven op 225ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winter pizza's uit tot een ronde lap. Verdeel de mascarpone over de bodem en...