Pizza met citrusfruit, Serranoham en rucola
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 2 personen - 25 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winter pizza uit tot een ronde lap. Schep er een lepel tomatenpuree op en verdeel over de bodem maar laat rondom 4 cm vrij. Meng voor de knoflook de olijfolie met de rozemarijn en de knoflook en maal er chilipeper en zout over. Kwast hiermee de rand van de pizza. Schil het citrusfruit dik zodat ook het witte bittere gedeelte eraf gaat en snijd vervolgens in plakken. Verdeel de plakken citrus fruit, de ui en de olijven over de pizza. Bak de pizza gedurende 8 à 10 minuten goudbruin. Haal uit de oven. Verdeel de Serranoham, pistachenootjes en rucola erover en besprenkel met de rest van de knoflookolie.
Ingrediënten
- 1 deel pizzadeeg
- 1/4 blikje tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 1 el fijngehakte rozemarijn
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- gemalen gedroogde chilipeper
- snufje zout
- 2 sinaasappels
- 1 rode grapefruit
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 50 gr zwarte olijven
- 2 el gehakte pistachenootjes
- 100 gr Serranoham
- handje rucolablaadjes
Receptnummer: 2202
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winterpizza uit tot een ronde lap. Schep er de mascarpone op en verdeel...
Doe het lauwwarme water in een kom. Strooi de gist erbij en laat 5 minuten staan. Meng ondertussen de bloem met het zout en suiker goed, maak een kuil...
Verwarm de oven op 225ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winter pizza's uit tot een ronde lap. Verdeel de mascarpone over de bodem en...
Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol op een vel bakpapier het deeg voor de winterpizza uit tot een ronde lap. Schep de tomatenpuree op de pizza en smee...