Pizzadeeg voor vier bodems
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 75 minuten
Bereiding
Doe het lauwwarme water in een kom. Strooi de gist erbij en laat 5 minuten staan. Meng ondertussen de bloem met het zout en suiker goed, maak een kuiltje in de bloem en schenk de olijfolie en het gistmengsel erin. Roer met een spatel vanuit het midden het gistmengsel door het deeg. Kneed nu met de handen tot vast deeg. Bestuif het werkvlak met extra bloem en kneed nu gedurende 10 minuten het deeg soepel en elastisch. Vorm er een bal van en laat afgedekt 1 uur rusten. Kneed het deeg voor gebruik nog even door. Verdeel het deeg in vier bolletjes. De perfecte bodem voor de winterpizza's is nu klaar, tijd om te beleggen!
Ingrediënten
- 1 zakje gedroogde gist
- 300 ml lauw water
- 500 gr Italiaanse bloem,
- 2 tl zout
- 1 tl suiker
- 2 volle el goede olijfolie
Receptnummer: 2200
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winterpizza uit tot een ronde lap. Schep er de mascarpone op en verdeel...
Verwarm de oven voor op 225ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winter pizza uit tot een ronde lap. Schep er een lepel tomatenpuree op ...
Verwarm de oven op 225ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winter pizza's uit tot een ronde lap. Verdeel de mascarpone over de bodem en...
Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol op een vel bakpapier het deeg voor de winterpizza uit tot een ronde lap. Schep de tomatenpuree op de pizza en smee...