Tarte tatin met spruitjes, rauwe ham en mosterd
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
Halveer de spruitjes. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de bodem van de taartvorm met de zachte boter. Bestrijk dan met de mosterd, strooi de suiker en de plukjes rozemarijn erover. Druk nu de halve spruiten met het snijvlak naar beneden in de vorm. Leg hierop de ham. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol het uit tot een ronde lap van 30 cm. Leg de deegplak op de ham en stop het overhangende deeg in de vorm. Bak de tarte tatin 30 minuten in het midden van de oven. Haal de tarte tatin uit de oven. Leg er een groot bord op en keer om. Heerlijk met een sinaasappel salade met rucola.
Ingrediënten
- 400 gr spruiten
- 50 gr zachte boter
- 4 el grove mosterd
- 3 el suiker
- 2 takjes verse rozemarijn
- 100 gr Italiaanse ham
- 6 plakjes net ontdooide roomboter bladerdeeg
- Extra - dichte taartvorm van circa 24 cm
Receptnummer: 2173
Reageren
Meer smakelijke recepten
Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg (als je plakjes bladerdeeg gebruikt: stapel ze op en rol ze ...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette vorm van 24 cm doorsnee met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Kook de roosje...
Rooster in een koekenpan de walnoten in 2 eetlepels boter goudbruin en knapperig. Pas op dat ze niet aanbranden. Schep ze uit de pan. Bak nu de spekje...