Kerstkoekjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest
Bereiding
Doe de boter, poedersuiker, bloem, zout, de specerijen en het citroenrasp in de kom van de keukenmachine. Laat draaien tot grove kruimels. Voeg het ei toe en draai tot het zich een deegbal vormt. Kneed nog even door tot een soepel deeg. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat 3 uur rusten. Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot ½ cm dikte. Steek er verschillende vormpjes uit met leuke kerst uitstekertjes. Leg ze met een palletmes op een met bakpapier beklede bakplaat met 2 cm tussen ruimte. Bak ze in 15 à 20 minuten goudbruin afhankelijk van de grote. Als ze bruine randjes krijgen zijn ze klaar. Laat ze 4 minuten afkoelen op de bakplaat daarna verder afkoelen op een rooster. Versier ze met glazuur, die maak je door weinig citroensap door poedersuiker te roeren tot een dik glazuur. Versier er ook een aantal met marsepein of met gesmolten chocolade en geroosterde amandelen.
Ingrediënten
- 250 gr roomboter
- 150 gr poedersuiker
- 450 gr bloem
- 1 kleine tl zout
- 1 el kaneelpoeder
- 1 el kardemompoeder
- Fijne rasp van een halve citroen
- 1 ei
- Extra – keukenmachine
Receptnummer: 2082
Reageren
Meer smakelijke recepten
Week de gelatineblaadjes 10 minuten voor in koud water. Roer de suiker en sinaasappelsap door het cranberry sap tot de suiker is op gelost. Breng 100 ...
Verwarm de oven voor op 150 graden, hete lucht oven op 140 graden. Schep de Amaretto door de stukjes bitterkoekjes en laat ze 10 minuten zachter worde...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de gewassen pompoen doormidden. Verwijder de pompoenpitten en leg ze met...
Boen de sinaasappel en mandarijnen goed schoon. Snijd de sinaasappel en mandarijn in plakken. Doe 0,25 liter van de wijn samen met de mandarijn, sinaa...