0bb60fbaf2013e2ea1b9bbd85fcad51aab8c28670https://www.lekkermakkelijk.nl

Pumkin spice triffle

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Feest - 10 personen - 75 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de gewassen pompoen doormidden. Verwijder de pompoenpitten en leg ze met het snijvlak naar beneden op de bakplaat. Bak de pompoenhelften in 45 minuten gaar. Laat de pompoen uit de oven 10 minnuten afkoelen en pel de schil eraf. Doe de stukken pompoen in de keukenmachine en voeg de specerijen, de gesmolten boter en de agave siroop toe. Pureer tot een grove romige pompoen puree en doe over in een kom. Dek af met verhoudfolie en laat 1 uur in de koelkast op smaak komen. Mix de mascarpone los met de crème fraîche, vanillemerg, kaneelpoeder en honing. Klop in een ander kom de slagroom lobbig met de suiker. Dek ze beiden af met vershoudfolie en zet ze koud. Bouw de triffle op. Schep eerst de gekoelde pompoenpuree in de schaal als eerste laag. Schep hierop de mascarpone crème. Zet nu rondom de kerstkoekjes rechtop tegen het glas van de triffle schaal aan. Verdeel de cranberry compote op de mascarpone crème. Schep hier op de lobbig geklopte slagroom. Hang een trosje rode bessen aan de rand en strooi de rest van de bessen over de triffle. Steek er nog wat mooie kerstkoekjes in en garneer met rode en groene smarties. Bestuif hem royaal met poedersuiker.

Ingrediënten

  • - voor de pumpkin Spice puree.
  • 1 fles pompoen van circa 2 kg
  • 1 tl nootmuskaatpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 tl pimentpoeder
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 30 gr boter, gesmolten
  • 4 el agave siroop
  • mespunt zout
  • overige ingrediënten:
  • 300 gr mascarpone
  • 200 ml crème fraîche
  • merg van 1 vanillestokje
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 el honing
  • 500 ml slagroom
  • 3 el fijne tafelsuiker
  • 8 verse cranberry compote zie beschrijving gevulde peren
  • 125 gr rode bessen of granaatappelpitjes
  • 12 kerstkoekjes zelfgemaakt of kant en klaar kerst kransjes
  • rode en groene smarties
  • poeder suiker
  • Extra - bakplaat, bakpapier, staafmixer, grote glazen trifle schaal

Receptnummer: 2079


Reageren


Meer smakelijke recepten

Cranberry jellys

Week de gelatineblaadjes 10 minuten voor in koud water. Roer de suiker en sinaasappelsap door het cranberry sap tot de suiker is op gelost. Breng 100 ...

Kerst tulband met sinaasappel bitterkoekjes

Verwarm de oven voor op 150 graden, hete lucht oven op 140 graden. Schep de Amaretto door de stukjes bitterkoekjes en laat ze 10 minuten zachter worde...

Spiced glühwein

Boen de sinaasappel en mandarijnen goed schoon. Snijd de sinaasappel en mandarijn in plakken. Doe 0,25 liter van de wijn samen met de mandarijn, sinaa...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18