Cranberry jellys
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Week de gelatineblaadjes 10 minuten voor in koud water. Roer de suiker en sinaasappelsap door het cranberry sap tot de suiker is op gelost. Breng 100 ml van de cranberry sap aan d kook en neem van het vuur. Knijp nu een voor een de gelatine blaadjes uit en voeg aan d warme cranberrysap. Voeg 1/3 van gelatine mengsel door de rest van de cranberrysap en dan de rest van het gelatine mengsel. Verdeel de jelly over 4 mooie wijn glazen. Zet ze 3 uur afgedekt met plastiek folie in de koelkast om op te stijven. Klop de slagroom lobbig met de honing. Schep in iedere glas 4 eetlepels slagroom en wat cranberry compote. Geef er een lange lepel bij.
Ingrediënten
- 5 blaadjes gelatine
- 50 gr suiker
- sap van een sinaasappel
- 300 ml cranberry sap
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel honing
- verse cranberry compote
- Extra - Mooie wijnglazen
Receptnummer: 2073
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd het kapje van het brood. Snijd 2 cm van de rand het brood uit de korst. Hol de rest uit met de hand. Smelt 4 eetlepels boter in een steelpan en ...
Verwarm de oven voor op180 graden. Maak eerst het deeg, doe hiervoor het meel en zout in de keukenmachine en voeg de boter er in blokjes gesneden aan ...
Boen de sinaasappel en mandarijnen goed schoon. Snijd de sinaasappel en mandarijn in plakken. Doe 0,25 liter van de wijn samen met de mandarijn, sinaa...
Rooster in een koekenpan de walnoten in 2 eetlepels boter goudbruin en knapperig. Pas op dat ze niet aanbranden. Schep ze uit de pan. Bak nu de spekje...