Hartige kerstkrans gevuld met gehakt, appel en salie
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 8 personen - 85 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een kom de appel, ui, mosterd, bruine suiker, zout, ketjap, salie. Klop de eieren er doorheen. Voeg het gehakt toe en de paneermeel. Kneed alles goed door. Voeg extra paneermeel toe als het nog niet stevig genoeg is. Haal het deeg uit de verpakking en rol het uit. Leg de 2 plakken bladerdeeg 3 cm overlappend tegen elkaar aan in de lengte met het bakpapier. Druk de naad goed aan. Nu heb je een hele lange baan bladerdeeg die u gaat vullen met het gehakt. Neem het gehakt uit de mengkom en leg het in het midden als een lange worst op het bladerdeeg. Vouw nu de onderste helft van het bladerdeeg over het gehakt. Rol het deeg verder op. Sluit de uiteinden van de rol aan elkaar tot een krans. Snijd eventueel overtollig deeg af, niet te krap. Duw het goed aan elkaar vast. Til de krans voorzichtig op, dit kan je het best met zijn tweeën doen. Schuif hem van het bakpapier af hem op de bakplaat die is bekleed met een nieuw vel bakpapier. Rol nu ook de andere rol bladerdeeg uit. Steek hieruit allemaal sterretjes in verschillende formaten. Versier hiermee de krans. Zet ze vast met een beetje eidooier. Kwast ook de rest van de krans met de eidooier. Schuif hem in de oven en bak hem 15 minuten zonder aluminiumfolie, dek hem dan af met folie. Bak de krans nogmaals 25 minuten. Verwijder dan het folie weer en bak hem tenslotte nog 10 minuten goudbruin. Haal hem uit de oven en til hem aan het bakpapier op een taartrooster. Laat hem 5 minuten afkoelen en serveer. Lekker met de spruitjes en cranberry compote.
Ingrediënten
- 1 kg mager rundergehakt
- 1 grote ui fijngehakt
- 1 grote appel, geschild fijngehakt
- 2 el dijon mosterd
- 2 el bruine suiker
- 2 tl zout
- 2 el zoete ketjap
- 6 takjes salie, de blaadjes fijngehakt of twee el gedroogde
- 100 gr paneermeel
- 1 kg mager rundergehakt
- 3 rollen verse bladerdeeg
- 1 eidooier losgeroerd met 1 el water
- Extra - bakplaat, bakpapier, keukenkwastje, uitsteek ster vormpjes in verschillende formaten
Receptnummer: 2070
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de paprika’s en leg ze op de bakplaat. Leg ook de trosjes kerstomaat ertussen. Besprenkel met de olijfol...
Maak het deeg, doe het witbrood, water en boter in de mengkom van de keukenmachine. Pulse tot het zich een deegbal vormt. Leg het deeg in en kom en la...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de krieltjes 5 minuten voor in 2 eetlepels boter en een eetlepels olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zo...
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Laat afkoelen. Smelt de boter in een braadpan en fruit de lente-uitjes en paprika blokjes gedurende 3 minute...