Kip caprese
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 35 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de krieltjes 5 minuten voor in 2 eetlepels boter en een eetlepels olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zout en peper. Schep de krieltjes uit de pan op de met bakpapier beklede bakplaat. Smelt in dezelfde pan 2 eetlepels boter en bak hierin de kipfilets even rondom bruin. Haal ze dan uit de pan. Snijd de tomaat in halve plakjes zo ook de mozzarella. Snijd de kipfilets in de breedte 6 x in tot halverwege de filet. Dus snijd niet helemaal door. Meng 3 eetlepels olijfolie door de knoflook en maal er wat zout en peper over. Duw in alle snedes een blaadje basilicum. Stop vervolgens om en om de tomaat en mozzarella in de inkepingen. Kwast ze daarna in met de knoflook olie. Leg ze tussen de krieltjes. Snijd de paprika in dunne ringen en haal de naaldjes los van de rozemarijn. Hussel alles door 2 eetlepels olijfolie en verdeel ze ook over de bakplaat samen met de olijven. Schuif de bakplaat in de oven en bak het in 20 minuten goudbruin.
Ingrediënten
- 4 el roomboter
- 4 scharrel kipfilets
- 1 ½ bol buffel mozzarella
- 2 rijpe trostomaten
- 16 blaadjes basilicum
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 6 el olijfolie
- 300 gr krieltjes
- 2 rode paprika’s
- 1 grote ui
- 4 takjes rozemarijn
- Extra - bakplaat, bakpapier
Receptnummer: 2063
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak het deeg, doe het witbrood, water en boter in de mengkom van de keukenmachine. Pulse tot het zich een deegbal vormt. Leg het deeg in en kom en la...
Verwarm de oven op 175 graden. Pel de uien en snijd ze in vieren. Leg ze op de bakplaat. Halveer de knoflookbol en leg ze bij de uien samen met de tak...
Verwarm de helft van de olijfolie en bak de kerstomaatjes 2 minuten aan. Voeg de knoflookplakjes en de ui-ringen toe en bak nog 2 minuten op halfhoog ...