Feestelijk gevuld brood met ragout en champignons
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 6 personen - 40 minuten
Bereiding
Snijd het kapje van het brood. Snijd 2 cm van de rand het brood uit de korst. Hol de rest uit met de hand. Smelt 4 eetlepels boter in een steelpan en kwast de binnenkant van het brood met de gesmolten boter. Bestrooi het vlees met de majoraan en bestrooi met zout en peper. Smelt 2 eetlepels boter in een braadpan en bak de ui en de varkenshaasjes rondom bruin. Blus af met 4 eetlepels witte wijn en stoof ze verder gedurende 14 minuten gaar met deksel op de pan. Bak het uitgeholde brood in 8 minuten krokant in een voorverwarmde oven van circa 175 graden. Neem de varkenshaasjes uit de pan en laat 4 minuten afkoelen. Snijd ze in blokjes en zet apart. Bak in een ander pan de champignons bruin. Verwarm de rest van de boter waarin de varkenshaasjes en de uien zijn gebakken. Laat de boter bruisen en voeg de bloem toe, roer krachtig glad tot de klontjes verdwenen zijn. Voeg de runderbouillon er in gedeeltes al roerend aan toe. Voeg de foelie toe en rasp er royaal wat nootmuskaat over. Laat 8 minuten zachtjes koken tot een dikke romige saus. Verwijder de foelie. Voeg de blokjes vlees, champignons, crème fraîche en de peterselie toe. Schep alles goed om. Breng op smaak met versgemalen peper. Vul het brood met de ragout en serveer meteen. Lekker met haricots verts rolletjes met katenspek.
Ingrediënten
- 1 rond rustiek ongesneden witbrood
- 300 gram varkenshaas
- 1 el gedroogde majoraan
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 1 grote fijngesneden ui
- 125 gr boter
- 200 gr kastanje champignons
- 75 gr bloem
- 800 ml runderbouillon
- 2 stuks foelie
- 1 bolletje verse nootmuskaat
- 125 gr crème fraîche
- 2 el fijngehakte peterselie
- Extra - nootmuskaatraspje, houten lepel
Receptnummer: 2060
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak het deeg, doe het witbrood, water en boter in de mengkom van de keukenmachine. Pulse tot het zich een deegbal vormt. Leg het deeg in en kom en la...
Verwarm de oven voor op 195 graden. Maak eerst de groene olijvenpasta. Doe de olijven, de in stukken gesneden lenteui, knoflook, olijfolie en chilipoe...
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Laat afkoelen. Smelt de boter in een braadpan en fruit de lente-uitjes en paprika blokjes gedurende 3 minute...
Rooster in een koekenpan de walnoten in 2 eetlepels boter goudbruin en knapperig. Pas op dat ze niet aanbranden. Schep ze uit de pan. Bak nu de spekje...