Witlofsoep met witbier en spekjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de lof in stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de lof toe(houd 1 stronk achter voor de garnering) en bak 1 minuut mee. Blus af met bier en kippenbouillon en voeg de aardappel toe. Laat 10 minuten zachtjes koken, tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg daarna de room en peper en nootmuskaat naar smaak toe. Bak ondertussen het spek knapperig in een koekenpan. Vul de koppen met de achtergehouden fijngesneden witlof, voeg de soep toe en garneer met de gebakken spek en een toefje peterselie.
Ingrediƫnten
- 8 stronkjes witlof
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 1 geperste teen knoflook
- 350 ml kippenbouillon
- 1 flesje witbier
- 2 aardappels (kruimig) geschild en in blokjes gesneden
- 150 ml kookroom
- nootmuskaat
- 250 g spekblokjes
- peterselie
Receptnummer: 206