Rijsttorentjes met doperwtjes, ui en paprika
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 6 personen - 25 minuten
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Laat afkoelen. Smelt de boter in een braadpan en fruit de lente-uitjes en paprika blokjes gedurende 3 minuten aan. Voeg de doperwtjes en de knoflook toe en bak deze nog 2 minuten mee. Breng goed op smaak met versgemalen zeezout en wat peper. Vet telkens het timbaaltje of koffiekopje in met wat olie. Schep het helemaal vol met de rijst en druk het goed aan. Stort ze op een schaal. Garneer eventueel met paprikasterretjes. Lekker bij de biet Wellington of witvis filets met sauce vierge.
Ingrediënten
- 250 gram rijst
- 3 el boter
- 3 lente-uitjes fijngesneden
- 1 rode paprika in kleine blokjes
- 200 gr gekookte diepvrieserwtjes
- 1 teentje knoflook uit de pers
- Eventueel een rode paprika om sterretjes uit te steken.
- Extra - een timbaaltje of hoog kopje of glas van 250 ml inhoud
Receptnummer: 2051
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...
Maak het deeg, doe het witbrood, water en boter in de mengkom van de keukenmachine. Pulse tot het zich een deegbal vormt. Leg het deeg in en kom en la...
Maak eerst de cranberry compote. Doe de cranberries in een pan en voeg de suiker en sinaasappelsap toe. Laat 7 minuten koken op halfhoog vuur. Verwarm...
Verwarm de oven voor op180 graden. Maak eerst het deeg, doe hiervoor het meel en zout in de keukenmachine en voeg de boter er in blokjes gesneden aan ...