Feestelijke broodkrans
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 6 personen - 33 minuten
Bereiding
Maak het deeg, doe het witbrood, water en boter in de mengkom van de keukenmachine. Pulse tot het zich een deegbal vormt. Leg het deeg in en kom en laat afgedekt met plastiek folie 10 minuten rijzen op een warm plekje. Verdeel het deeg in 12 stukjes. Rol hiervan balletjes. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg ze tegen elkaar aan in een krans vorm. Bestrijk het deeg met de zonnebloemolie. Bestrooi op elk bolletje deeg een soort van de zaadjes. Bestrooi de broodkrans met het zeezoutflakes. Leg een theedoek op de broodkrans en laat nog 45 minuten narijzen. Verwarm de oven voor op 195 graden en bak de broodkrans in 18 minuten goudbruin. Serveer er echte boter bij. Lekker bij de witvis filets met sauce vierge en de gebakken biefstukpuntjes met geroosterde paprikasaus.
Ingrediënten
- 1 pak witbrood mix van 450 gram
- 275 ml water
- 20 gr roomboter
- 4 el zonnebloemolie
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el komijnzaadjes
- 1 el venkelzaadjes
- 1 el maanzaadjes
- ½ el zeezoutflakes
- Extra - keukenmachine, bakplaat, bakpapier, keukenkwastje
Receptnummer: 2048
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...
Maak eerst de cranberry compote. Doe de cranberries in een pan en voeg de suiker en sinaasappelsap toe. Laat 7 minuten koken op halfhoog vuur. Verwarm...
Kook de spaghetti klaar volgens de verpakking met de kippenbouillon tabletten en een eetlepel olie. Laat als het gaar is uitlekken in een vergiet. Ver...
Rooster in een koekenpan de walnoten in 2 eetlepels boter goudbruin en knapperig. Pas op dat ze niet aanbranden. Schep ze uit de pan. Bak nu de spekje...