Spruitjes met spek, cranberry’s en walnoten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 8 personen - 30 minuten
Bereiding
Rooster in een koekenpan de walnoten in 2 eetlepels boter goudbruin en knapperig. Pas op dat ze niet aanbranden. Schep ze uit de pan. Bak nu de spekjes in 4 minuten knapperig. Schep ze ook uit de pan. Maak de spruitjes schoon. Kook ze 5 minuten voor en laat ze uitlekken in een vergiet. Voeg de rest van de boter toe aan de koekenpan waar de spekjes in zijn gebakken. Voeg de spruitjes toe, de rozemarijn en bak ze in 4 minuten knapperig. Blus af met 100 ml witte wijn, de honing en de knoflook. Schep alles goed om en laat nog 4 minuten zachtjes sudderen Of langer naar wens ze moeten nog een bite hebben. Voeg de cranberry compote toe en de spekjes en walnoten. Schep het geheel voorzichtig om en schep het in een mooie schaal. Heerlijk bij de hartige kerstkrans
Ingrediënten
- 125 gr spekblokjes
- 150 gr walnoten
- 800 gr spruitjes
- 2 takjes rozemarijn de naaldjes fijngehakt
- 50 gr boter
- 8 el verse cranberry compote, zie recept gebakken peren van de borrel buffet. Bladzijde 00
- versgemalen zeezout en peper
Receptnummer: 2045
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 195 graden. Maak eerst de groene olijvenpasta. Doe de olijven, de in stukken gesneden lenteui, knoflook, olijfolie en chilipoe...
Steek uit de sneetjes brood 4 sterren met een uitsteekvormpje of als u dat niet heeft snij de korstjes van de sneetjes brood en snijd ze schuin door. ...
Kook de spaghetti klaar volgens de verpakking met de kippenbouillon tabletten en een eetlepel olie. Laat als het gaar is uitlekken in een vergiet. Ver...
Boen de sinaasappel en mandarijnen goed schoon. Snijd de sinaasappel en mandarijn in plakken. Doe 0,25 liter van de wijn samen met de mandarijn, sinaa...