020f61e41b366ace9398b73b0e57fdd3fa7a0899chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Spiced glühwein

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Drankje - Feest - 8 personen - 75 minuten

Bereiding

Boen de sinaasappel en mandarijnen goed schoon. Snijd de sinaasappel en mandarijn in plakken. Doe 0,25 liter van de wijn samen met de mandarijn, sinaasappel, kaneel, de gember, kruidnagels, rode peper, honing en 0,25 liter water een pan en breng aan de kook. Zodra het kookt zet u het vuur zacht en laat het 10 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur. Voeg de rest van de wijn, de likeur en de plakjes vijg toe. Laat het 1 uur afgedekt op smaak komen. Vul voor het serveren de glazen met ijsblokjes en schep met een soeplepel wat van de heerlijke spiced glühwein op. Je kunt dit drankje natuurlijk ook warm drinken. Verwarm de glühwein dan nadat hij een uurtje op smaak is gekomen heel zachtjes tot hij warm is dat duurt even maar niet laten koken.

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 mandarijnen
  • 2 kaneelstokjes
  • Stukje verse gember van 5 cm in plakjes gesneden
  • 4 kruidnagels
  • 1/2 rode peer zonder zaadjes in ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels honing
  • 1 fles milde rode wijn
  • 300 ml sinaasappel likeur
  • 2 vijgen in plakken gesneden
  • ijsblokjes
  • Extra, pan, soeplepel

Receptnummer: 2032


Reageren


Meer smakelijke recepten

Carpaccio met gekonfijte sjalotjes in rode wijn, granaatappelpitjes en rucola

Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...

Halve Doyenné du Comice peren uit de oven gevuld met cranberries, gorgonzola en Bayonne ham

Maak eerst de cranberry compote. Doe de cranberries in een pan en voeg de suiker en sinaasappelsap toe. Laat 7 minuten koken op halfhoog vuur. Verwarm...

Krokante mini pizzaatjes van filodeeg met olijven crème en Salchichon ham

Verwarm de oven voor op 195 graden. Maak eerst de groene olijvenpasta. Doe de olijven, de in stukken gesneden lenteui, knoflook, olijfolie en chilipoe...

Perentaartjes en scroppino

Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit ov...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18