0fb2bd6c1eee131e48490f84781e5884856e97b47https://www.lekkermakkelijk.nl

Spaghetti tortilla met chorizo

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hapje - Feest - 8 personen - 45 minuten

Bereiding

Kook de spaghetti klaar volgens de verpakking met de kippenbouillon tabletten en een eetlepel olie. Laat als het gaar is uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de ovenschaal in met boter en leg er een vel bakpapier in. Vet die ook in met boter. Snijd de ui in dunne halve ringen en fruit ze in 2 eetlepels olijfolie gedurende 4 minuten op halfhoog vuur. Snijd 100 gram chorizo fijn en voeg bij de gebakken ui. Laat 2 minuten meebakken. Klop in een mengkom de eieren los met een garde. Breng goed op smaak met zout en peper. Snij de spaghetti linten wat kleiner. Voeg ze bij de gebakken ui en chorizo. Hussel alles goed om en doe het bij de losgeklopte eieren. Schep nogmaals goed door en giet het in de ovenschaal. Bak de het in 25 minuten gaar. Haal uit de oven. Laat 5 minuten afkoelen. Pak de spaghetti tortilla aan het bakpapier uit de ovenschaal. Snij ze blokjes van ca 4 cm bij 4 cm. Maak torentjes van 3 stukjes tortilla op elkaar. Schik hierop een roos chorizo, een kerstomaatje en een rettich sterretje. Steek er een mooi prikkertje in om alles bij elkaar te houden. Heerlijk hapje met de spiced gluwein.

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 2 kippen bouillon tabletten
  • 1 grote ui
  • 200 gr chorizo
  • 6 eieren
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • Eventeel 1 rettich wortel om sterretjes uit te steken voor de garnering.
  • Extra ovenschaal, 35 bij 20 cm, bakpapier, mengkom

Receptnummer: 2028


Reageren


Meer smakelijke recepten

Carpaccio met gekonfijte sjalotjes in rode wijn, granaatappelpitjes en rucola

Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...

Halve Doyenné du Comice peren uit de oven gevuld met cranberries, gorgonzola en Bayonne ham

Maak eerst de cranberry compote. Doe de cranberries in een pan en voeg de suiker en sinaasappelsap toe. Laat 7 minuten koken op halfhoog vuur. Verwarm...

Huisgemaakte broodstengels met rozemarijn en serannoham

Doe het broodmix in de mengkom van de keukenmachine en voeg het water, de witte wijn en 4 eetlepels van de olijfolie toe. Draai circa 1 minuut tot er ...

Krokante mini pizzaatjes van filodeeg met olijven crème en Salchichon ham

Verwarm de oven voor op 195 graden. Maak eerst de groene olijvenpasta. Doe de olijven, de in stukken gesneden lenteui, knoflook, olijfolie en chilipoe...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18