Halve Doyenné du Comice peren uit de oven gevuld met cranberries, gorgonzola en Bayonne ham
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 8 personen - 40 minuten
Bereiding
Maak eerst de cranberry compote. Doe de cranberries in een pan en voeg de suiker en sinaasappelsap toe. Laat 7 minuten koken op halfhoog vuur. Verwarm de oven op 175 graden. Was de peren en snijdt ze in de lengte doormidden. Schep met een meloenbolletjes uitsteker de pitjes van de peren weg. Zodat er een cirkel in de peren komt voor de vulling. Smelt de boter in de pan op halfhoog vuur en bak de peren aan beiden zijden aan, 2 minuten per zijde. Leg de peren in een met bakpapier bekleed bakblik. Verdeel in elke holte wat cranberry compote. Verdeel de gorgonzola in 8 stukjes en leg die op de cranberry compote. Vouw de ham tot mooie rozetten en zet ze op de peren. Schep het bakvet uit de pan over de ham en peren Verdeel de tijm erover en zet het bakblik in de voorverwarmende oven. Bak ze in 20 minuten goudbruin. Lekker op een bedje van veldsla.
Ingrediënten
- 4 grote Doyenné du Comice peren
- 3 el boter
- 250 gr cranberries
- 4 el suiker of neem kant en klare cranberry compote
- 200 ml verse sinaasappelsap
- 200 gr gorgonzola
- 8 takjes tijm
- 150 gr Bayonne ham
- Extra - koekenpan, bakblik, bakpapier
Receptnummer: 2021
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...
Doe het broodmix in de mengkom van de keukenmachine en voeg het water, de witte wijn en 4 eetlepels van de olijfolie toe. Draai circa 1 minuut tot er ...