Nasi goreng
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Fruit in de wok ui, knoflook, kool. Voeg dan de rijst toe en laat even meebakken. Voeg de sambal en ketjap toe. Bak ondertussen in een koekenpan de kipstukjes lekker bruin en blus af met citroensap. Meng de gebakken kipstukjes door het rijstmengsel. Voeg op het laatst de in ringen gesneden bosui toe. Garneer met een gebakken ei, kroepoek en beetje atjar tjampoer.
Ingrediënten
- 600 g gekookte rijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 g fijngesneden witte kool
- 1 kipfilet in stukjes gesneden
- 2 el ketjap manis
- 1 el sambal
- scheut citroensap
- handje verse spinazie
- 1 bosui
- 4 eieren
- kroepoek
- pot atjar tjampoer
Receptnummer: 202
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kip in 2 eetlepels olie en voeg de kipkruiden toe. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de kipfilet rondo...
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijst na het koken koud afspoelen en af laten koelen. Snipper de uien. Verhit in een wok of ha...
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los voeg een ...
Kipfilet in blokjes snijden, krieltjes halveren. De sperziebonen in drieën snijden en in kokend water 5 minuten laten koken. In de wok krieltjes bru...