Hachee met rode kool en puree
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 210 minuten
Bereiding
Snipper een halve ui en hak de knoflook fijn. Prik de laurier met de kruidnagels in de andere helft van de ui. Snijd het vlees in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Hussel de blokjes door de bloem. Bak het vlees in een grote braadpan bruin. Voeg de ui en knoflook toe. Blus af met het bier en voeg het water toe. Leg de halve ui met kruiden in de pan. Deksel erop en circa 3 uur op zacht vuur gaar stoven. Af en toe roeren. Voeg na 30 minuten het bouillonblokje en de azijn toe. Haal na 120 minuten de halve ui uit de pan, voeg de ontbijtkoek in stukjes toe en roer door het vlees. Laat nu de deksel van de pan zodat de saus kan indampen. Halveer de rodekool, verwijder de stronk en snijd in fijne reepjes. Rasp de appel. Snipper de rode ui. Doe de rode kool met de appel, ui, kaneel, peper en zout en een laagje water in een pan en stoof in circa 25 minuten gaar. Kook de aardappelen en maak er puree van.
Ingrediƫnten
- 400 gr riblappen
- 1 rode kool
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 appel
- 800 gr aardappels
- 1 flesje speciaal bier
- 1 plak ontbijtkoek
- 1 runderbouillonblokje
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 el rodewijnazijn
- 2 el bloem
- 1/2 liter water
- peper en zout uit de molen
Receptnummer: 2003
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...
Snijd de hamlappen in blokjes. Meng de babi ketjap marinademix met 4 eetlepels zonnebloemolie en het vlees. Laat 15 minuten marineren. Kook de witte r...
Pluk de blaadjes peterselie en munt. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode ui in dunne ringen en de lente-uitjes in dikkere ringetjes. Verdeel sla ove...
Bak de aardappelschijfjes met de oregano in de olijfolie in circa 15 minuten knapperig en goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper. Kook de sperziebon...