Biefstuk met warme salade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 2 personen - 30 minuten
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Doe een klontje boter en de olijfolie in de pan en voeg de peer, honing, peper en zout toe. Laat dit ongeveer 3 minuten op een medium vuur bakken. Voeg de balsamicoazijn toe en bak voor ongeveer een minuut. Doe de peer in een kommetje en bewaar de sappen in de pan. Bak in een andere pan het biefstukje naar wens in een beetje boter en breng op smaak met peper en zout. Laat daarna even rusten en snijd in plakjes. Verdeel de sla over de borden, verdeel de gorgonzola en dressing overheen en beleg met de plakjes biefstuk.
Ingrediƫnten
- 300 gr biefstuk
- 200 gr gemengde sla
- 2 peren
- 2 sjalotten
- 80 gr gorgonzola dolce
- 2 el pijnboompitten
- 2 klontjes boter
- 1 tl olijfolie
- 1 tl honing
- 1 tl balsamicoazijn
- peper en zout uit de molen
Receptnummer: 1983
Reageren
Meer smakelijke recepten
Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...
Bak de aardappelschijfjes met de oregano in de olijfolie in circa 15 minuten knapperig en goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper. Kook de sperziebon...
Voor de barbecue, grillplaat of grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Meng de balsamicoazijn met de olie en bestrijk hiermee de plakk...
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Doe een klontje boter en de olijfolie in de pan en voeg de peer, honing, peper en zout toe. ...