Broodje rookworst met druivenchutney en rode kool
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Herfst - 2 personen - 30 minuten
Bereiding
Maak eerst de chutney. Bak hiervoor de uien in de olie zachtjes bruin. Voeg de druiven toe en de kaneelpoeder, komijnzaadjes, kruidnagels, sambal, de honing, azijn, water en het zout. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep in een jampot en laat afkoelen. Wel de rookworsten volgens de verpakking. Snijd de rodekool in dunne reepjes. Snijd het midden van de broodjes open, maar snijd ze niet door. Verdeel elke warme worst in drieën. Leg wat reepjes rodekool in de broodjes een stuk worst en een flinke schep druiven chutney. Geef de rest er apart bij.
Ingrediënten
- 250 gr rode druiven gehalveerd
- 2 uien
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl komijnzaadjes
- 4 kruidnageltjes
- 2 tl sambal
- 4 el honing
- 6 el rode wijnazijn
- 150 ml water
- 1 tl zout
- 4 pistoletjes of 4 stukken stokbrood
- 2 rookworsten
- 1/2 rodekool
Receptnummer: 1961
Reageren
Meer smakelijke recepten
Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de prei in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stuk...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en bak de Iglo Fish Burgers in de oven zoals staat aangegeven op de verpakking. ...
Snijd het vlees in zeer dunne reepjes. Versnipper één ui, snijd de ander in ringen. Meng het vlees met de versnipperde ui en strooi er f...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de rozijnen wellen in een bakje warm water. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in circa 20 minuten ga...