Appel gevuld met gehakt
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd een kapje van de appel. Boor de klokhuizen er met een appelboor uit of gebruik een scherp mesje. Laat een wand van ongeveer 2cm over. Kneed het gehakt met de ui, knoflook, brood, mosterd en kaneel en peper. Vul de appels met het gehakt en druk goed aan. Zet de kapjes er weer op. Bestrijk de appels met olie en zet ca 35 min in de oven. Serveer met in wijn gestoofde zuurkool en kruimige aardappelen.
Ingrediënten
- 100 g fijngemalen brood
- 8 kleine appels, bijvoorbeeld elstar
- 500 g pond gehakt
- 1 ei
- 1 teen knoflook
- 1 fijngesneden ui
- 1 el mosterd
- 1 tl kaneel
- 1 el olie
Receptnummer: 196
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de appels. Snijd de appels in plakken van ongeveer een halve centimeter. Hoe dunner de plakjes, hoe knap...
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Doe er citroensap over tegen het verkleuren. Kook de stukjes appel met weinig wa...
Zet de oven op 180 graden. Of maak in het open vuur briketten gloeiend heet. Rozijnen weken in warm water. De bloem, boter, suiker, zout en het ei i...
Er zijn van die gerechten die alle smaken in één hebben. Mijn gehaktbrood is er zo één! Maak de sperziebonen schoon en snijd ze fijn in ringen. On...