Geroosterde kippenbouten uit de oven met gepofte knoflook, salie, druiven en pruimen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 60 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed het bak blik met bakpapier. Leg de kippenbouten er in en bestrooi ze royaal met zout en peper en citroenrasp. Leg de blaadjes salie op de kip. Leg de knoflook tussen de kip en verdeel de olijfolie erover en maal er wat zout over. Leg 50 gram boter in vlokjes op de kippenbouten. Zet in de oven gedurende 20 minuten. Draai de kip om de 10 minuten om. Haal de kip uit de oven en verdeel de druiven en pruimen ertussen. Strooi er de rest van de vlokjes boter over het fruit. Bak de kip schotel verder in 25 minuten gaar. Haal de kipschotel uit de oven en knijp de gepofte knoflookteentjes uit hun velletjes en verdeel over de kip. Lekker met frieten en snijbonen.
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- rasp van 1 citroen
- 100 gr boter
- 2 el olijfolie
- 6 takjes verse salie of 1 el gedroogde
- 2 bollen knoflook
- 200 gr druiven
- 5 rode pruimen, gehalveerd pit eruit
- 5 klein groene pruimen
- peper en zeezout uit de molen
- ovenblik
- bakpapier
Receptnummer: 1942
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ui pellen en in kwarten snijden. Paprika in stukken snijden. Komkommer in schijfjes snijden. Knoflook pellen. Citr...
Kook de gele rijst gaar volgens de verpakking. Fruit de ui in de boter met de texmex kruiden op zacht vuur. Giet de rijst af in een vergiet en voeg he...
Verwarm de oven voor op 210oC. Schil de bieten dun en snijd elke biet in 8 parten. Pel de uien en snijd deze in parten. Plet de teentjes knoflook. ...
Pel en snij de ui in parten. Pel de knoflook en snij grof. Snij de courgette en wortelen in plakken. Was de aardappels (niet schillen) en halveer ze. ...