Andijviestamppot met slavinken
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden in aluminiumfolie. In achtergebleven bakvet ui en knoflook bakken en afblussen met 100 ml water en ketchup. Helft van de andijvie in wok roerbakken tot andijvie geslonken is. Aardappels afgieten en in pan met zure room en mosterd tot puree stampen. Andijviemengsel en rauwe andijvie door aardappelpuree mengen. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat. Slavinken op stamppot leggen en jus in kuiltje schenken.
Ingrediƫnten
- 1 kg kruimige aardappels
- 2 el boter
- 4 slavinken
- 2 teentjes knoflook
- 1 gesnipperde ui
- 1 el ketchup
- peper
- nootmuskaat
- 800 g andijvie
- 250 ml zure room
- 4 el grove mosterd
Receptnummer: 194
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Verwarm d...
Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar. Pureer de aardappelen. Breng ze op smaak met peper en zout, de warme melk en blokjes roomboter. Bren...
Snij de rode kool fijn. Snipper de ui. Schil de appels en snijd deze in stukjes. Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en a...
Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder verwelkte bladeren en de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof....