Kleine herfstpizzaatjes met gegrilde pompoen rode ui en druiven
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Tussengerecht - Herfst - 6 personen - 45 minuten
Bereiding
Verdeel het deeg in 6 stukken en vorm er 6 ovalen pizzaatjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een theedoek. Bak de knoflook in de boter 1 minuten aan, voeg de majoraan toe. Roer de crème fraîche los in een kom en schep de knoflook er door. Breng royaal op smaak met zout en peper. Snijd de pompoen in parten en daarna in plakjes. Snijd de uien in plakjes. Wentel de pompoen en de uien door de olijfolie. Verhit een grillpan op een hoog vuur. Gril de pompoen in gedeeltes aan beide zijden gaar tot ze mooie strepen hebben. Gril daarna de ui aan beiden zijden. Verwarm de oven voor op 210ºC. Verdeel de knoflookcrème over de 6 stukken deeg. Houd rondom 2 cm vrij. Verdeel er de druiven over, de naaldjes rozemarijn en de kaas. Bak ze in de oven gedurende circa 12 à 15 minuten volgens de verpakking gaar. Beleg ze uit de oven met de gegrilde pompoen en ui. Genieten maar. Lekker met een rucola salade.
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen
- 2 rode uien
- 150 gram pitloze druiven gehalveerd
- kant en klaar pizza deeg
- 150 ml crème fraîche
- 2 teentjes uitgeperste knoflook
- 1 tl gedroogde majoraan
- 2 takjes rozemarijn
- 75 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 el boter
- peper en zout uit de molen
Receptnummer: 1939
Reageren
Meer smakelijke recepten
Met de restjes van de ingrediënten die we voor de gerechten in dit nummer hebben gemaakt hebben we een heerlijke pizza bereid. Eerst de oven voorverw...
Maak de groenten schoon. Snijd de uien in ringen en snijd de pompoen, appel, knolselderij en pastinaak in stukken. Smelt de boter en voeg de uienringe...
Verwijder het vuil van de paddenstoelen en wrijf ze schoon met een vochtige doek of een borstel. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Snijd de pee...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak 200 gram spinazie tot het slinkt voeg de knoflook toe en rasp van d...