Biefstuk met pasta, paddenstoelen, spruitjes en gebakken vijgen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 3 personen - 45 minuten
Bereiding
Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laat ze uitlekken in een vergiet. Kook de pasta klaar volgens de verpakking met een scheutje olie. Roerbak nu de spruitjes met de boter en olie gedurende 4 minuten goudbruin. Blus af met de sojasaus, knoflook en de gembersiroop. Laat nog 3 minuten zachtjes verder garen. Snijd de vijgen in kwarten. Bak de biefstukjes met de vijgen in 125 gr boter aan elke kant 2 minuten rosé. Of langer naar wens. Maal er royaal versgemalen zeezout over. Haal de biefstukjes en vijgen uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie. Bak in de biefstuk boter de oesterzwammen gaar. Snijd de biefstukken in dunne plakken. Voeg de pasta bij de oesterzwammen en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 borden. Hierop de plakjes biefstuk met vijgen en de spruitjes. Strooi er naar wens kaas over. Lekker met een Merlot.
Ingrediënten
- 2 biefstukken van 125 gr
- 2 takjes verse rozemarijn fijngehakt
- 250 gr kleine spruitjes
- 2 el boter
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el sojasaus
- 2 el gembersiroop
- 2 teentjes uitgeperste knoflook
- 125 gr oesterzwammen of andere paddenstoelen naar keuze
- 300 gr tagliatelle of andere pasta naar keuze
- 3 vijgen of 200 gr rode druiven
- stukje Parmezaanse kaas of geraspte oude kaas
Receptnummer: 1935
Reageren
Meer smakelijke recepten
Sla verdelen over vier borden en besprenkelen met azijn. Tomaatjes in partjes snijden en ui in ringen. Verdeel deze over de salade. Grill voorverwarme...
Voor de barbecue, grillplaat of grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Meng de balsamicoazijn met de olie en bestrijk hiermee de plakk...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 mi...
Snijd het vlees in grove stukken en snijd de uien in dunnen ringen. Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees rondom aan, samen met de uien...