Kabeljauw uit de oven
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
Schep de aardappelpartjes in een ovenschaal om met olijfolie. Zet de schaal in de oven en zet deze op 225 °C. Bak de aardappeltjes, vanaf het moment dat de oven op temperatuur is, 15-20 minuten. Snipper ondertussen de ui, snijd de courgette in dikke gehalveerde plakjes, en de tomaten in partjes. Neem de aardappeltjes uit de oven. Meng de courgette, de ui en de tomaten door de aardappelen. Smeer de stukken kabeljauw rondom in met olijfolie, bestrooi ze met wat peper en zout en leg ze op het aardappel-groentemengsel in de ovenschaal. Bedek de stukken vis met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen. Bak de schotel in de oven in 25-30 minuten gaar.
Ingrediënten
- 400 gr kabeljauwfilet
- 600 gr aardappelpartjes
- 1 courgette
- 5 tomaten
- 1 rode ui
- 5 el olijfolie
- peper en zout uit de molen
Receptnummer: 1915
Reageren
Meer smakelijke recepten
Visfilets bestrooien met peper en zout en inwrijven met bloem. Even de pijnboompitten op middel vuur bruin bakken. Uit de pan halen en wat boter en ol...
Laat de kabeljauw, indien nodig ontdooien. Snijd de venkel in stukken. Snipper de uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de peters...
Oven voorverwarmen op 180 °C. Kabeljauw en zalm in zes stukken snijden en in ovenschaal leggen. Gamba's ernaast leggen. Verdeel 50 gram van de roombo...
Rasp de helft van de citroenschil in de olijfolie. Hak de kervel fijn en meng dit samen met een snufje zout en peper door de citroenolie. Met een staa...