Zomerse karbonades
Heerlijke karbonades van het varken met zomerse kruidenHoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd een helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Bestrooi de karbonades royaal met peper en zout. Verhit de boter en bak het vlees in 5 minuten bruin. Keer halverwege. Voeg de plakjes citroen, het citroensap, knoflook, rozemarijn en 150 ml water toe. Laat 15 minuten zacht stoven. Neem het vlees uit de pan, houd warm onder een deksel en laat de jus nog 5 minuten inkoken.
Ingrediƫnten
- 4 schouderkarbonades
- 1 citroen
- 2 tenen knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 50 gr boter
Receptnummer: 1909
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 210oC. Schil de bieten dun en snijd elke biet in 8 parten. Pel de uien en snijd deze in parten. Plet de teentjes knoflook. ...
Maak een marinade van olijfolie, sap van de limoen, teentje geperste knoflook en gehakte basilicum. Haal hier de karbonades doorheen en laat een half ...
Karbonades met zout en peper inwrijven. In grote koekenpan boter verhitten en op hoog vuur karbonades aan beide kanten dichtschroeien. Vuur temperen e...
Kook de pasta gaar volgens de instructie op de verpakking. Snijd de wortel in plakjes en kook in ruim water met zout in 2-3 minuten halfgaar. Spoel af...