Kipreepjes in roomsaus
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de kipfilet in reepjes en wentel door de bloem. Bak de ui met de knoflook peper en paprikapoeder, voeg daarna de kipfilet toe en tot slot de champignons. Blus het geheel met de citroensap en witte wijn. Voeg net zoveel room toe tot een gebonden saus. Zout naar smaak (vooral niet te veel) toevoegen. Garneren met peterselie. Serveer met rijst en net gaar gekookte of gestoomde broccoli.
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 1 ui
- teen knoflook
- bakje champignons
- 2 eetlepels bloem
- scheutje citroensap
- scheut witte wijn
- 3 dl kookroom
- peper
- paprikapoeder
- fijngeknipte peterselie
Receptnummer: 190
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kip op kamertemperatuur laten komen. Citroen dik schillen tot op vruchtvlees. Binnenkant kip bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels olijfolie erin ...
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika's en wortel in blokjes. Snijd de kip in stukjes. Bak i...
Kipsaté Meng de kip met 1 teen knoflook, 6 eetlepels ketjap en 1 theelepel sambal in een kom. Schep de kip erdoor en laat minstens 1 uur afgedekt i...
Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder verwelkte bladeren en de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof....