Gevulde paprika’s
Paprika's gevuld met rijst en verschillende groenten als ui en courgetteHoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 50 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer 4 van de paprika’s in de lengte en leg ze op een bakplaat. Snijd de overgebleven paprika, de ui, knoflook, chilipeper en courgette fijn. Hak de peterselie fijn. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking, laat uitlekken en houd apart. Bak de ui, knoflook en chilipeper in wat olie in 6 minuten zacht. Voeg de courgette en paprika toe en bak 2 minuten mee. Meng de rijst en groenten door elkaar en schep dit mengsel in de gehalveerde paprika’s. Bestrooi ze met de broodkruimels en peterselie, en bedruppel ze met wat olie. Bak ze in 20 minuten bruin in de oven.
Ingrediënten
- 4 rode paprika’s
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 courgette
- 100 gr zilvervliesrijst
- 75 gr broodkruimels
- bosje verse peterselie
- 2 el olijfolie
Receptnummer: 1899
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de courgettes over de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Besprenkel met olijfolie, bedek ze met ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de paprika’s in de lengte. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de paprika’s er op. Besprenkel ze met...
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de schoongeboende aardappels en leg ze samen met de knoflookbol op de bakplaat, of oven schaal. Maal royaal z...
Snijd de tofu of tempe in kleine blokjes. Verhit een royale laag zonnenbloemolie in een grote koekenpan. Bak de blokjes tofu goudbruin. Schep ze in ee...