Kip uit de oven met aardappelen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 75 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd 4 grote aardappels in partjes en schep ze in een braadslee om met wat olijfolie, zout en peper en de 6 ongepelde, geplette tenen knoflook. Snijd de citroenen in vieren en leg deze met de kippendijen en drumsticks in de braadslee. Verdeel de verse basilicum over de kip en aardappelen. Bak ze 45 minuten of tot de kip gaar is. Serveer, bedruppeld met wat extra vergine olijfolie en knijp de meegebakken partjes citroen erover uit.
Ingrediënten
- 4 kippendijen
- 4 drumsticks
- 4 grote aardappelen
- 6 tenen knoflook
- 2 citroenen
- verse basilicum
- 4 el olijfolie
Receptnummer: 1896
Reageren
Meer smakelijke recepten
De aardappels eet je straks met schil en al, dus goed wassen en schoonboenen. Snijd de aardappels in gelijke partjes en dep ze daarna droog in een th...
Pel en snij de ui in parten. Pel de knoflook en snij grof. Snij de courgette en wortelen in plakken. Was de aardappels (niet schillen) en halveer ze. ...
Verwarm de oven tot 250°C. Leg de kip in een ovenschaal en smeer hem rondom in met een flinke laag roomboter. Als dat op sommige plaatsen bijna 1 cm ...
Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Schil de wortelen en snijd deze ook in stukjes. Ui en knoflook grof hakken. Snijd de kipfilet in stukke...