Couscous avocadosalade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Bereid de couscous volgens de instructie op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitten lichtbruin. Snijd de tomaten in partjes. De bosuitjes in dunne ringen. Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, bosui en rucola voorzichtig door de couscous. Laat even een uurtje staan voor serveren en voeg vlak daarvoor de stukjes avocado toe. Blijven ze mooi groen. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd nu in 6 parten en verwijder de schil. Snijd nu in stukjes en schep voorzichtig door de salade. Breng de salade op smaak met het sap van de citroen en zout en peper uit de molen.
Ingrediƫnten
- 250 gr couscous
- 1 avocado
- 4 tomaten
- 3 bosuitjes
- 1 citroen
- 75 gr rucola
- 3 el pijnboompitten
- 4 el olijfolie
Receptnummer: 1878
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd het brood in plakjes van 1,5 cm dik. Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en het zout en leg het brood hierin. Doe de broodjes e...
Meng het gehakt met de uien, kruiden, beschuit en ei. Maak er vier mooie burgers van. Bak deze in een grillpan of in de koekenpan tot ze gaar zijn. H...
Oven voorverwarmen op 220 graden. Schil van pompoen schoonboenen. Pompoen halveren, zaden verwijderen en helften in stukjes snijden (niet schillen). P...
Verwarm de taco's of tortilla's volgens de instructie op de verpakking. Ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de paprika en to...