09551290f304c24d891c4032fd51aee53d4ec8247https://www.lekkermakkelijk.nl

Witlof gevuld met gehakt

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 60 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de witlof doormidden en verwijder het hart. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Vul de ene helft van het witlof met gehakt en bedek met de andere helft van het witlof. Wikkel het witloof in een sneetje ontbijtspek en prik deze vast met een houten cocktailprikker. Laat de boter smelten in een ovenschotel, roer enkele eetlepels water door de boter en schik hierop de gevulde witlofstronkjes. Bak 45 min in de oven. Draai de witlofstronkjes regelmatig om en overgiet met het braadvocht. Voeg, indien nodig, nog wat water toe. Serveren met aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 8 stronken witlof
  • 500 gram gehakt
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 50 gram boter

Receptnummer: 186


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18